Smetanová omáčka s kuřecím masem

Smetanová omáčka s kuřecím masem
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    15 minut
  • Porce
    3
  • Celkový čas
    30 minut

Dříve jsem si připravovala smetanovou omáčku celkem často a vždy na stejný způsob, kde jsem použila tavený sýr, nivu, smetanu ke šlehání a kuřecí maso. Přílohou byla vždy rýže basmati. Dnes jsem ji trošku upravila.

Smetanová omáčka s kuřecím masem je velice rychlá, snadná na přípravu a zároveň chutná. Tuto omáčku připravuji často, jen jsem dnes navíc použila žampiony a přidala jiný sýr a smetanu. Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky pečené v troubě.

Suroviny – Smetanová omáčka s kuřecím masem

  • Kuřecí prsa
  • Niva
  • Tvrdý sýr (Ementál, gouda)
  • Smetana na vaření 12%
  • Žampiony
  • Sůl
  • Olej

Postup přípravy – Smetanová omáčka

  • Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky a nasolíme. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji nudličky orestujeme.
  • Mezitím oloupeme žampiony, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a dáme restovat k masu. Žampiony pustí trochu vody, kterou necháme odpařit.
  • Jakmile jsou žampiony i maso orestované, přidáme strouhaný tvrdý sýr, na menší kousky nivu a zalijeme smetanou na vaření.
  • Necháme rozpustit sýr a počkáme až nám omáčka zhoustne. Nakonec podáváme s domácími hranolky z trouby.

Vyzkoušejte také:

Ingredients

Smetanová omáčka s kuřecím masem

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.